Thursday, October 28, 2010

B is for boring :)

 BOSANnye hari ni, haishh.. xtaw nk buat ape?? :(
lmenyer lagi nk tunggu 30 nov 2010, hurmm, asyik lepaking dirumah jep bosan gak kadang-kadang tp nk buat mcm mne skrg ni transport je mslhnye, hurmm, eh nana ni byk bunyi lak kn, hahaha tp nk wat cmne, dah bosan lahh :P

nana nk story sket lah,cerita dua hari lps punye, tapi mase tu tgh moody, xde mood nk tulis pasal ni..
ayh nana plan nk belikn kereta utk memudahkn nana berulang alik ke poli nanti, tp cari punye cari xjmpe yg berkenan..
kereta ape? eyh jgn la tnye,  segan la, hehe 9gedik sunguh nana ni)
ala kereta second hand la, maklumla br budak kecik lg nana ni, br 18 taun.. xkn nk demand lebih lebih lak, mau kena sebijik dgn ayh nanti.. hahaha
tp kn harga second hand nyer kete leyh thn gak kn, mahal gle.. 
lebeh kurang harga ori je, so ayh tgh fikir2 lagi tu dan pada dua hari lps dye bwk balik berita yg ade satu kereta ni murah, semua dh complete, juz nk sediakn road tax+insurance je, dye mmg dah berkenan tp nana lak xske, mcm nk menangis ble dpt tawu mase tu..
hey, ngade kn nana ni, ayh nk beli kereta dh cukup bgs la tu, tp masalahnyer, kereta tu kalau lelaki pkai cantek lah, sporty gle, ala korang mst tawu kn if lelaki modified kereta dorang mcm mne?? 
and ade ke patot ayh nana nak bagi nana pakai kereta mcm tu?? ape cer tu?? nana bawak kereta mcm tu gy poli?? adooiyaii, tolongla paham ayahku syg, ank ayh ni bkn jnis cmtu, agk lemah lembut, (ye ke nana ni lemah lembut) haha. tp tu bkn mslhnyer la, 
 if ayh belikan mmg konfem nana xpakai punye kn dh membazir, tapii keesokknnyer tibe-tibe ayh ckp dye xjadi beli kereta tu.. wah~~
fuhhh lega betol, sgt sgt lega, nana senyum smpai telinga dah, :)
and dlm gud news mesti akn ade bad news kn, BAD NEWS nyer ayh suruh ambil lesen motor lak. 
haishh, ayh OUH ayh, haritu mse along amek lesen kereta, along nk amek lesen moto skali ayh xbg, skrg suruh along amek lak?adoiyaii
dah malas nk dnga ceramah tu balik + kene amek test komputer balik.. :(
haissh saba je la kn, nk wat cmne, kena harung balik mase mase dngar ceramah jalan raya tu sume, hadap muke jpj lagi.. adoiyaii
DUGAAN DUGAAN :( 
kesabaran itu penting ye nana, sebab sabar separuh dari iman :)
tapi bgos gak, if amek lesen naty ayh belikan moto.. skrg tgh fikir-fikir la nk moto ape, any idea??
hurmm lesen belom amek, tp dah kecoh2 nk moto, nana nana  xhabis2 dgn berangan dye, hahaha
okaylah, smpai disini saje coret coret ku, take care peeps :) 

thanks for reading peeps. love you lahh :)

No comments:

Post a Comment