Tuesday, October 26, 2010

telur rebus. . .

okaylah, td sembang lha dgn kwn, tgh syok sembang tbe-tbe je dye ckp lapar and teringin nk mkn telur rebus, aku pun ckp lha, 'ko ni dlm byk-byk menu telur rebus gak ko mengidam, mcm xde bnde lain', lps tu dye gelak je.. and dye tnye at aku, 'ko nk dnga satu cte lawak psl telur rebus tak??' then aku ckp apenye?? cte dye sumpa lawak gler, lps dye cter teros dye xjd nk mkn telur rebus, tah pape tah dye tu, okaylah, cternyer mcm ni. . .


  aku ada satu cerita ni... lawak la juga.. tapi jangan ketawa tau... pasal telur rebus.. Ad sorang ni baru berkahwin setahun yang lepas dan duduk dengan isteri dye. dorang duduk berdua jep sebab belum dikurniakan anak. suaminye ni ada satu kegemaran iaitu makan telur rebus. dye pun tak tahu kenapa dye suka makan telur rebus, sedap agaknya. Sebelum dye kahwin, dye memang gila telur rebus. Pagi petang
siang malam makan telur rebus.

Tapi semenjak dye kahwin ni dye terpaksa berkorbanlah, iaitu dengan meninggalkan tabiat dye tu. Lama gak dye dah tak pekena telur rebus ni..sebab orang rumah dye masak sedap-sedap.. so dye dah tak kisah lagilah.. Ceritanya begini, bulan lepas masa dye balik kerja, tiba-tiba kereta
dye rosak.. dye pun telefon bini dye kata yg dye balik lambat sebab kena menapak. Sebab lapar dye pun singgah satu kedai makan tu... ada telur rebus lah.. dye pun makan nasi dengan telur rebus.. lepas tu dye order telur rebus lebih lagi untuk diratah. Sebelum balik dye bungkus lagi 10 biji telur rebus untuk makan sambil berjalan balik nanti. perghh, dasyat giler beb! Tiba je kat rumah dye rasa amatlah
kenyang.. maklumlah balas dendam sebab lama tak pekena telur rebus. Sebelum dye masuk kerumah, isteri dye tiba-tiba cakap  yg dia ada 'surprise' untuk suaminye malam ni. isterinye suruh suaminye tutup mata dengan kain hitam yang diikat kemas dibelakang kepala suaminyer. Dan dipimpinnya suaminye sampai ke meja makan. suaminyer pun duduk dikerusi dan isterinye pesan jangan cuba buka ikatan yang menutup
mata suaminyer tu. mase tu suaminyer nak pergi toilet sebab perut dye mula buat hal, tapi malaslah nak spoilkan 'surprise' isteri dye ini. so dye pun tahan ler...

Tetiba telefon berbunyi, isteri dye pergi angkat. (mata still tutup lagi tu). then dye pk, Apa lagi ada chance, so dye pun melepaskan kentut yang ditahan sekian lama.. Fuuuuhhh lega rasanya... bau boleh tahan... maklumler berapa biji telur tah dye bedal tadi... Alamak.. ada lagi satu la bom menjelma.. dye pun angkat sebelah punggung dan lepaskan satu das lagi.. bunyinya PRROOTTT!!...fuh bau jangan cakap
beb.. busuk nk mam! smpai dye pun tak tahan bau kentotnyer tu... so dye kipas pakai tangan kasi kurang sikit bau kentot tu... rsenyer adalah macam bau telur tembelang sikit.. Tetiba dye dengar bunyi telefon berdering lagi... hai lamanya tunggu isterinye ni, dye tak sabar lagi ni nak tahu surprise thu. tapi kali ni dye terasa ada lagilah, kali ni memang dye rasa power punyalah.. dye wat keputusan kumpul dulu kasi padu.. lepastu dye bangun, tonggeng sikit dan lepaskan angin taufan tu... PRRROOOOOTTT!!!!... fuhh lega... bergegar agaknye meja makan dibuatnya... perghhh tak tahan bau kentot dye power gila beb.. smpai dye sndiri tutup hidung.. rasanye bau kentot dye ni ada sikit-sikit macam bangkai la.. mau mati bunga atas meja makan tu .
Adalah dekat 5 minit baru bau bangkai tu hilang.. Lepas tu isteri dye kembali dan minta maaf sebab lambat.. lalu dia kata SURPRISE!! HAPPY BIRTHDAY ABG!!' dan suruh suaminyer buka kain penutup mata tu.. bile suaminyer bkk je kain penutup mata tu.. mulut dye terus melopong...ALAMAK!!! Benda pertama dye lihat.. muka merah padam pak mertua dye, mak mertua dye, adik ipar dye dua orang, duduk keliling meja makan. Bos dye dengan jiran sebelah rumah rumah dye pun ada!!. 

hahaha, sumpah lepas habis bce cter tu, aku gelak tak habis2, malu siodd, dh la mate tertutup bagai, eish2, pengajarannyer jgn lah mkn telur rebus byk-byk, hahahaha :)

thanks for reading peeps. love you lahh :)

No comments:

Post a Comment