Wednesday, November 24, 2010

belum basi lagi lahh!

assalamualaikum semuanya, :)
agak lama dah nana tak menUPDATE  belog ni,
sangat busy la kawan-kawan,
dengan internet connection yang rosak akibat disambar petir mmg la jadi punca nana tak boleh nk online
nk pakai lappy malas la sgt sebab nanti berebut-rebut dengan adik sebab streamyx dah rosak,
kena la tunggu bile dah okay baru takde org kacau nana nk ber-belog ni :)
so agak lama la post ni diperam dalam draft ni,


jadi sepanjang tak mengUPDATE ni mmg byk la yg jadi sampai dah tak tahu nk cerita macam mane dah
oklah, firstly macam yang semua tahu, 30 Nov ni nana akan mendaftar dekat POLITEKNIK PREMIER UNGKU OMAR IPOH.
nak dijadikan cerita la kan mase tengah excited sangat-sangat nk masuk puo tu tibe-tibe je nana dapat offer dari UITM ARAU PERLIS
okay terus rase macam nk menangis time tu sebab kalau boleh nana mmg nk pergi belajar jauh dari family ni, tak nak dah duduk dekat-dekat dengan family, bosan laa, kadang-kadang nak jugak berjauhan kan, dari kecik smpai besar duduk dengan family, bile rase dah besar tu (besar la sangat kn) :P nak jugak berjauhan
dah la mase mula-mula dapat dekat puo tu mmg nana tak nak pergi la sebab dekat sangat dengan rumah, tapi ayah cakap pergila bukan senang nk dapat masuk puo, okay fine! nana ikut cakap ayah walaupun berat hati nk pergi :(
lepas tu dapat UITM ARAU tu nana nak sangat pergi sebab nilah peluang nana kn, tapi malangnye yuran poli semua dah bayar!!! so terpakse dengan berat hati nana lepaskan peluang ke uitm tu :(



macam post-post nana yang lepas, nana ade cakap nk diet kn, ni suka ni, berita gembiranya akhirnya membuahkan hasil program diet tu, walaupun xcapai target lagi tapi nana suka bile ibu nana cakap 'along kamu dah nampak kurus sikit' hahaha suka gile lah, lepas tu dngan excitednya pergilah timbang okay memang dah turun ye, thumbs up to myself :)


lepas tu ade la masalah-masalah yang terlalu peribadi menimpa, memang stress giler okay tapi inilah kehidupan kan, mana ada orang yang tak ditimpa masalah kan, so nana, think positive! dan senyum selalu!


and kepada adik-adik,kawan-kawan nana yang nak ambil spm tu, all the best okay, buat yang terbaik, semoga semuanya dapat result gempak okay, maaf la nana wish lmbat sangat sebab sangat busy dengan kehidupan yang dah macam tunggang terbalik ni, tapi nana akan doakan yang terbaik utk kamu semua :)



act banyak lagi nak cerita ni tapi nana sekarang nana nk tengok movie so stop disini dlu la yer, maafla kalau ejaan yang ade tak brape nk betul sebab mls nk check balik, blog pun dah berubah wajah tapi sangat lah buruk backgroundnye sebab malas punya pasal, lain kali ade mase panjang baru la nana akan tukar kasi cantik sikit, ni main tangkap muatnye ni, heee :) okaylah kawan,smpai disini saje k, bubbye and take care peeps! assalamualaikum :)


psst!! pstt!! pst!!

*ni saje nak selit gambar dengan my family mase hari raya aidil adha tu, cuma gamba my dad je tade, sebab dye busy pergi sembelih lembu, heee :D




with my super duper boyfie, :)
saya tahu saya tidak cantik macam awak
dengan ibu saya, saranghae ibu :)
my sister wanie :)

my lil sister :)


-the end-
 
 
psst!! psst!! psstt!!
** ada sesiapa tahu tak tips nk hilangkan jerawat?? makin tension dibuatnya sebab makin menggila jerawat ni tumbuh, hilang satu esok ade lagi, :(


thanks for reading peeps. love you lahh :)

4 comments:

  1. eh eh . yelaa . nana nampak berisi sikit dari dulu . tu tgk wkt tangkap gmbr dgn wanir tu . haha ;)

    ReplyDelete
  2. alamak..ruginye lepas peluang further kat uitm..... peluang hanya dtg skali..huihuhuhuhu

    ReplyDelete
  3. rie; ahaha, yeah mmg dah berisi pun :D segan2 rie perasan eh, hehehehe. mau kurus mcm dlu lahh,

    ReplyDelete
  4. kakerou; tula, nak wat cmnekan, ble dah setel yuran poli, br dpt uitm so terpaksa la lupakn, mybe degree ade peluang kot,

    ReplyDelete