Thursday, November 4, 2010

JODOH dan jenis-jenisnya

         assalamualaikum semua :)


act ptg ni nana xde mood nk ber-belog ni tapi tibe-tibe tadi tgk cerita syurga cinta
ala yg awal and heliza berlakun tu
best sgt-sgt, awal pun sgt hensem okay! 
hahahaha
okayla berbalik kepada tajuk seperti di atas ye
jodoh&jenis-jenisnye
mengikut cerita tersebut jodoh terbahagi kpd tiga iaitu

jodoh daripada syaitan 
maksudnya kita berkenalan dgn seseorang tu, kite bercinta, kte berpegangan tangan dgn ' balak' kte tu, kte lakukan maksiat and bile mengandung kte bernikah dgn pasangan kte tu

jodoh daripada jin
maksudnya kte suka dkt sumone tu tapi org yg kite suka tu xsuka dgn kte,tindakkan kite, pergi jumpa bomoh and guna-gunakan org yg kte suka tu smpai la kita kahwin dgn dye

jodoh daripada ALLAH S.W.T
kte berpandangan dengan seseorg tu, kte tertarik dgnnya dan kita masuk meminang, si dia menerima pinangan kte, dan seterusnnya berkahwin



okeh berdasarkan dari tiga jenis jodoh tu, nana berfikir tentng ape yg disebut dlm cerita tu, betol jugak kn ape yg pelakon tu ckp,
ini hanya utk renungan bersama sahaja, saja nana nk share dgn korang tentang ni :)
tiada kena mengena dgn yg hidup ataupun yg sudah meninggal dunia
cewaah nana ni over lak en
hehehe
oklaa bubbye
salam 
:)
 





thanks for reading peeps. love you lahh :)

No comments:

Post a Comment