Monday, November 29, 2010

mulai esok, SAYA LETAK JAWATAN!

WINK WINK
assalamualaikum dan selamat petang semua,
hah, cbe korang bace title kat atas tu??
ye baca cepat,saya nak letak jawatan okay
eh nana pernah keje ke?? kerja ape ye? haha
kerja sebagai suri rumah la kawan, dah lme buat kerja ni
sampai dah muak dah. MUAK OKAYY!
orang akn cakap kenapa  tak kerja cari pengalaman sementara tunggu sambung belajar ni tapi nk buat macam mana hasrat tersebut tidak dapat approval from my dad so redha jela kan xkn nak bantah pulak
nanti dapat title ANAK DERHAKA pulak an, mintak dijauhkan laa
so selepas habis spm last year memang nana mengabdikan diri dengan kerja-kerja rumah la
dan ade sorang kawan nana ckp dah layak jadi isteri mithali
cewahhh~~
belum layak lagi la kawan! mase masih panjang la
setakat tawu masak je belum jamin lagi dapat title isteri mithali okay,
baiklah lupakan pasal title isteri mithali tu lmbt lagi masenye
cita-cita belum tercapai, mari focus tentang ape yang akan jadi esok


30 november 2010

ada ape dengan tarikh ni?esok secara rasmi nana akan tinggalkan segala kerja-kerja, tugas-tugas dan tanggungjawab menjaga rumah kepada adik nana yang number dua, sekarang hal-hal rumah dye yang akan incharge
masak,basuh baju,sidai baju, sapu rumah,lipat baju and bla3 kerja yang ade kat rumah tu adik nana yang akan incharge sebab sekarang tengah cuti sekolah so dye yang kena buat semua tu sebab nana mesti busy la


yippiee!! seronok sangat sebab biar dia rasakan ape yang nana rase sebelum ni, hahahaha
jahat pulak kn tapi nak buat macam mane all this while nana je yang buat, sekarang tibelah turn dye pulak
tengok tension ke tak tension bile dah kemas rumah, tibe-tibe rumah sepah balik, geram gile ouhhh
time tu memang automatic mulut kita akan jadi cam mak nenek asyik bebel tak henti-henti sebab rumah dah bersepah setelah penat-penat kite kemas rumah
tula cabaran bile duduk rumah, kadang-kadang sampai boleh menangis sebab bile nana marah adik nana sebab buat sepah, nana balik yang kena marah. memang tension gile la and rase mcm nak lari je mase tu
tapi xbermakna la nana dah start blaja nana lepaskan semua tanggungjwab kat adik nana, mestila nana tolong sikit-sikit kn :)


**okayla esok pukul 8 pg dah kena daftar dekat POLITEKNIK UNGKU OMAR
nervous pulak, yela poli dengan sekolah kan lain
harap-harap semua berjalan lancar esok, aminn :)
hurmm barang-barang semua dah sedia, borang-borang semua dah isi, baju semua dah ade dan semua dah ready tapi still nervous ni dup dap dup dap rasenye
adeh tawakal jela kan, moga-moga senior semua baik-baik dan berjalan lancar


jadi tepat pukul 12.01 tengah malam ini saya dengan rasminya meletak jawatan saya sebagai suri rumah sepenuh masa! hahahaha :D



dan secara rasminya 30 november saya akan memulakan perjalanan yang baru dan study! study! study! caiyok nana!
thanks for reading peeps. love you lahh :)

No comments:

Post a Comment