Wednesday, November 3, 2010

sy sudah GEMOK ke hah??

selamat petang semua :)
assalamualaikum 
cuba bace title kt ats tu
sy sudah GEMUK ke hah??
tula persoalannyer sekarang haishh
td nana tbe2 ddk dpn cermin and belek la muke semua 
lps tu barulah tersedar yg muke nana ni dah macam belon je bulat semacam
hahaha
adehh baru nak perasan kn
hahaha hmpeh tol nana ni
lps tu nana ternmpk alat penimbang tu dlm bilik
elok je ade kat situ
tak berusik langsung
hmmm korang agak2 nana timbang tak??
jawapannye mestilah TIDAKKK!!
takut wooo


ketinggian 168cm, berat asal 56kg
ahaks agk berat tu tapi BMI sgt perfect :)
sekarang ni agk2 berapa beratnye kn??
hurmmm OMG!! takut gilarkk nk timbang
haishhh
bertambah berapa kg la tu, 57,58,59 or 60 teros??
arghhh tension tol
xsanggup utk mengetahui kebenarannya


tp slh nana jugak duduk rumah asyik makan,tdo,online
bersenam jauh sekali
dulu nk gak diet2,skrg ni main mkn je so
PADAN DENGAN MUKA KO NANA!
hahahaa :D


and disebabkan masalah kegemukkan ni
nana bertekad utk menguruskan badan
ececeh ayat bersemangat sungguh tuh hehe :)
okaylah setelah berfikir-fikir
antara langkah-langkah yg perlu diambil kira ialah


  • mari bersenam 3x seminggu (erkk nk buat weekend je bole tak??mls laah  :P )
  • banyakkan minum air masak ye, 8 gelas sehari okay? :D
  •  senyum selalu ye nana
  • think positive
  • target berapa nk kurus, (ermm nk 50 boleh??tapi kurus sgt tu, nk dptkn berat asal balik je la)
  • selain tu saya nk kurangkan pertumbuhan musuh ketat saya setiap bulan di muka ni apalagi kalau bukan JERAWAT! :)
  •   fast food xbole makan selalu ye(ala, skrg ni selalu mkn mcd sbb mcd dkt je dgn umh nana, sadiss betol :(



so far tu je idea yg ade di fikiran nana skrg ni
mulai esok amalan ni akn berkuat kuasa
yeahh
setakat ini sajelaa
bubbye
take care peeps :)
 





thanks for reading peeps. love you lahh :)

2 comments: