Thursday, February 3, 2011

demam korea?

assalamualaikum semua, selamat petang
ehem ehem, panasnya harini, dapat makan ais kacang sedap gak,tapi nana demam lah, demam korea myb? hahaha
macam yang semua tahu sekarang ni fenomena K-POP ataupun korean drama semakin melanda segenap masyarakat malaysia, ramai yang pertikaikan kehebatan k-pop  ni sampai boleh buat semua org xigt dunia, sebab ape?? dah tentu salah satu sebab utamanya, pasaran sana ikut kehendak semasa, lagu-lagu dorang best, cerita pun best, kiranya semua hebat2 lah, i likeee :)

sekarang ni nana nk cerita tentang kegilaan korea dalam family nana pulak, firstly perubahan paling ketara sekali dekat ayah nana la, haha, sumpah memang nk tergelak bile fikir, kalau dulu bile nana tuka cerita korea je mesti mulut dye start bising pot pet pot pet, haishh, sakit telinga mase tu, dye memang pantang kalau ade yang tuka cerita korea yang dekat channel 393 tu, kalau dlu tuka je channel tu mesti dye cabut lari and bukak laptop, ade satu masa dahulu dye ugut la kiteorg, 'jangan sampai ayah potong astro ni, asyik korang je nak tgk korea ni'  then if weekend je mesti akan berlaku perebutan remote astro tu, yang lelakinye nk tgk bola yang perempuan nk tgk drama korea, ibu and ayah nana dlu alwez bertekak sebab berebut remote pnyer pasal, hahaha

tapi sekarang dah lain, tak tawu la mcm mane dan bile ayah nana start layan drama korea ni, siap tnye lagi bile cerita fav dye nak start, hahaha.. sekarang tak yah nak berebut dah, kalau xde cerita terus ayah nana tuka channel 393 tu, xyah disuruh, dah terus dye tuka, hehe, kiranya sekarang dye dah layan dah drama-drama korea ni. kalau dah tgk tu, dye melekat je depan tv nk tgk drama tu smpaila habis drama tu br la dye bergerak, hahaha. seronok tgk perubahan dye mcm tu..

bukan setakat drama je, lagu pun dye dah minat sekarang.. kalau nk tahu la, if sape2 call dye, lagu I'LL BE BACK dari 2PM tu berbunyilah, haha, aduhh, hebat betol penangan cerita and lagu korea ni, smpaikan ayah nana pun leyh ubah persepsi dye, wah, hebatlahh..sekarang pun dye tengah tgk cerita korea tu, hahaa.. lepas ni, bolehla kami sekeluarga melancong pergi korea, sebab satu family dah jadi peminat besar korea, hehehe :)

okaylah, nak sambung buat assignment pulak lepas ni.. saje nk menUPDATE blog ni, nk reslese tension sebab pening sgt buat assignment tu, dahla nana sorang buat kerja utk dua orang, haishh. tension-tension-tension. sambil dngar lagu korea, kite buat assignment k, baru best, layan jepp.. hee..
tatatititutu. bloggiee!! saranghae <3

thanks for reading peeps. love you lahh :)

1 comment:

  1. waahh? series? bes giler ayh layn korea gk..huhu~
    memng bes ar korea~

    ReplyDelete