Sunday, May 22, 2011

apa kata saya mengenai NUR KASIH THE MOVIE?

assalamualaikum.. ehem-ehem seperti title di atas la( niat dihati nk jd pengkritik filem) wahaha sangat sangat perasan beb!

nana dah tengok cter ni, mmg superb! sangat puas hati dgn cter ni.. sedih, happy, marah sume ade.. kire dalam banyak2 cter melayu yang nana dah tgk, so far ini yang terbaik.. yes! im very sure.. saya sangat berpuas hati.. korang mcm mne?? hmm masing-masing ade pendapat sendiri kn?  huhu

nana tgk cter ni hari jumaat lepas.. lepas habis kelas, terus gerak ke kinta city ipoh dgn 7 org membe yg lain.. so kiteorg 8org ni mmg nk sangat tgk NKTM ni.. dalam kelas mmg kecoh sgt pasal nk tgk cter ni.. haha..


sebelum masuk panggung tu kiteorg mmg excited gle.. and mase tu kt jj sgtlah ramai org.. nasebla ade tiket lagi tp kteorg tak dapat seat plg blakang, semua dah ade org booked, so dgn frustratednye kteorg pilih seat kt tengah-tengah.. mase mula2 cerita tu start nana dah siap pesan kt mmbe sebelah, 'rase2 kalau nk menangis, aku ade tisu' .. haha.. siap pesan lagi you olls.. skrin dimulaka..so kteorg sume menghayati cerita tu.. senyap, takde yg bersuara :)


my comment, so far cerita ni mmg best sebab sume elemen ade.. nana sukee sangat, rase nk tengok lagi sekali je.. tp kalaulah saya ni banyak duet kn?apa kan daya.. okayy lupekann semua tuu, pada pandangan nana, cter ni HEBAT! kenapa HEBAT? sebab kekuatan pada pelakon dan krew2 NKTM.. cter yg sangat lain dari yang lain dari yang ade dekat malaysia skrg ni.. kalau korang tgk drama dia pun korang tau kn? tiz zaqyah and remy ishak as usual sangat sweet.. paling romantik part mase adam tolong nur buat kerja2 rumah mase nur mengandung tu.. aww suke part tuu.. sangat romantik gle!! :) part sedih mase nur cari adam and last2 jumpe.. time tu sedeh, sumpah sedeh.. ermm ape lagi ye.. aha, suke tgk keletah anak-anak aidil.. menghiburkan.. ouh yeah tak lupa gak pada OST NKTM ni, lagu2 sangat best.. sukeee


last but not least kn(mcm buat essay pulok dah kan.. hehe), pada sape yg tak tgk lagi cter ni, sile-silelah tgk.. tak rugi kalau korang tgk cter ni.. at least duet yg korang keluarkn tu worth it laa.. takla rase mcm nak bako je~ 
thanks for reading peeps. love you lahh :)

No comments:

Post a Comment