Saturday, September 3, 2011

SATU BADAN BERDARAH OKAYY!!!

Assalamualaikum semuanya :)
bulan ramadhan dah berlalu, skrg dah masuk syawal yang ke 5, barulah saya berpeluang mengUPDATE belog yang dah agak berhabuk nihh.. uhukuhuk..


yeay3 raya, yeay3 raya.. buekkkk
ta suke raya kali ni. npe? jwpnnye simple.. BORINGG..
bukan sbb ta dpt duet raya tapi tade mood weyhh..
baju pun pkai yang taun lps nye.. gamba baru di pagi raya mane ade tangkap..malassssss
okay korang tayah nk pening2 pkir ketidak adaan mood nana beraya tahun nih..
tak penting pun..kan?? :)


raya tahun ni mmg nk buat semua anggota badan kt badan nana ni berdarah agaknye.. sebab ape??
maaf ye story kali ni pnjg sket yer..maaflahh..kalau taknak bace.. takpe sile pangkah tanda 'X' yg kaler merah kt atas skali tuh k??

malam raya?saya dirumah lagi..yippie.. mane ade balik kampung..pagi raya baru bertolak, ala bukan jauh pun dekat sgt..45minit perjalanan jerr.. dekat kn?ala kire dekat la tuhh..
pagi raya perut dah kriuk kriuk so ajak ayah singgah makan, cari punya cari kedai melayu satu tak bukak, raya la katekan so destinasinya ke BISTRO aka kedai mamak
okeh tekak loya giler, tak tahu sejak bile lah nana ni anti dgn makanan kedai mamak nih..
sabar jela..lpas makan perut mmg ta sdp..haih dugaan dugaan, mesti kari mamak punya pasal la nih,ceitt
 raya di kampung mmglah tersangatlahhh BOSANNN!!!!
saya tidak menyukainya.. dgn mood yg tak tentu hala nk beraya lagi kt umh org so mmg buat muke selamba jerlaa.. jgn nk mengumpat saya dgn ckp saya sombong n bla3.. sejak azali perangai saya mmg mcm ni.. bukan sombong but saya serious tak suka org yang BER-BER(ayat selebihnya nana je yang tahu okay)
harap maklum..bukan kata-kata yang tak elok k, mesti ada etika nk menulis, bukan sesedap rasa je kn.. takut kne saman :P
lupakan pasal hal tuh..lagi satu bnda yang buat nana menggelegak darah nihh..

korang suka tak kalau ade yg merendahkan korang.? kalau tak tahu cter sile tnya empunya badan jangan sibuk nak dnga dari mulut tempayan orang lain okay?? serious mmg sakit telinga dan hati mmg tak terkira sakitnya.. sabor jelahh kan.. tu yang termampu..

satu jer pesanan ikhlas dari budak yang tak berapa pandai nak berkata-kata ni, 
'jangan merendah-rendahkan kebolehan dan kekurangan orang lain atau kelemahan orang lain kerana satu hari korang akn terkena bahana yang lagi teruk, sedar tak sedar lagi teruk orang mengumpat korang nanti'

skrg ni nana mmg sabar jela..nak je balas balik tapi nanti gadoh besar pulak, so nana sabar jela.. semua ni mmg nk buat  nana rase semua bnda nak berdarah..telinga yang mendengar, hati yang terluka, punggung yang kepanasan sebab nk blah dari tempat tu cepat2, mata yang melihat dan semua anggota badan lah senang cter.. menangis dah banyak, so dengan harapan Allah ada dan apa yang korang buat, tuhan bayar CASH skrg nih.. nana pasrah.. mulut manusia mmg takleh nk tutop kn.. hanya org yang tak berapa cerdik jer yang nk melawan balik kata2 org yg sememangnya tak cerdik tuhh, so kita yang cerdik ni jgn nk melawan pulak ckp org yg tak cerdik, biarkannnn.. okehh???


so moral of the story buat hal sendiri dan biarkan apa orang nak kata.. dosa dorang buat, pahala kita dapat..ouhh yeahhh~~~
thanks for reading peeps! dengan ucapan tulus ikhlas 
bye,takecare and assalamualaikum, 

nana lee aka nanasinona, xoxo

thanks for reading peeps. love you lahh :)

No comments:

Post a Comment